Fascinatie is de sleutel tot kwaliteit

Jaguarbijeenkomsten: verslagen en veel foto's English text Nederlandse tekst

september 2016

Het is altijd leuk om mensen te spreken die je auto-liefhebberij met je delen. En natuurlijk om onder de motorkap te kijken en problemen te bespreken die je tegenkomt of andere bezoekers daarmee te helpen. En ook het zien van zoveel exemplaren van het model auto waar je een liefhebber van bent, terwijl ze al wat ouder worden en langzaam uit het straatbeeld verdwijnen, is iets om van te genieten!

Vaak maak ik veel foto's en als het meezit schrijf ik er een verslagje bij. Kijk maar eens en geniet ervan!

Dertig jaar Jaguar XJ40: de perspresentatie van 1986 in Dunkeld opnieuw beleefd (Schotland, augustus 2016)

De aanwezige Jaguar XJ40's voor het Dunkeld House Hotel

Na een lange ontwikkeltijd zag uiteindelijk in 1986 de Jaguar XJ40 het licht. Dit zou de wagen worden die de redding van Jaguar zou betekenen. In 2016 is het dus dertig jaar geleden dat de Jaguar XJ40 werd geïntroduceerd. Een lid van het Engelse forum xj40.com, waarvan ik actief lid ben, stelde ter gelegenheid daarvan voor een bijeenkomst te organiseren op de plek in Schotland waar in september 1986 de perspresentatie was: in Dunkeld.

Het werd een geweldig evenement, dat plaatsvond op zondag 28 en maandag 29 augustus 2016 in het fraai gelegen hotel waar ook in 1986 de perspresentatie was. Nog nooit zijn er zoveel XJ40's bij elkaar gezien op een bijeenkomst: 37 exemplaren! Bovendien waren er presentaties door een aantal mensen van Jaguar die in 1986 een rol speelden en ook geweldig was de rally door het Schotse landschap.

Wij combineerden deze grootse gebeurtenis met een vakantie met onze Daimler Double Six in Schotland, waarbij we enorm van het landschap en de bezienswaardigheden hebben genoten.

Zes pagina's verslagen, autogegevens en 400 foto's van 30 jaar Jaguar XJ40 in Dunkeld

Jaguar Nordlichter Treffen, Jork (bij Hamburg, april 2015)

Verzamelde Jaguars in Jork

Elk jaar organiseert Florian Granzeier, een Jaguar-liefhebber die ik via het Engelse forum xj40.com heb leren kennen, samen met zijn vrouw Nicole een bijeenkomst voor Jaguar-liefhebbers in en rond zijn bedrijfsgebouw in het vlakbij Hamburg (noord-Duitsland) gelegen Jork. Het zijn voornamelijk Duitse Jaguarliefhebbers die hier komen en hoewel Florian vooral liefhebber is van de XJ40, zien we hier allerlei Jaguars, van heel oude tot splinternieuwe.

Ook enkele Nederlandse, Deense en Engelse liefhebber wonen het evenement bij. Op zaterdag 25 april 2015 ging ik erheen, maar ik moest mij verontschuldigen want ik had geen van mijn XJ40's in rijdende staat. En andere Jaguars heb ik niet. Maar mijn Rover 827 Vitesse uit 1989 reed wél en is eigenlijk een nog zeldzamere Engelse wagen dus ik was hartelijk welkom … maar dat was ik toch wel …

Verslag van de Jaguarbijeenkomst in Jork (alleen Engels)

Beaulieu (New Forest, september 2014)

Jaguar XJ40's tijdens de xj40.com bijeenkomst in Beaulieu

De eerste bijeenkomst van leden van het forum xj40.com die Sabine en ik bijwoonden, was die in Beaulieu in september 2014. Dat klinkt Frans, maar het is een plaats in het Engelse New Forest, een mooi gebied direct ten westen van Southampton aan de Engelse zuidkust.

In Beaulieu is het National Motor Museum gevestigd, een groot automuseum, opgericht door en eigendom van de bekende aristocraat Edward Baron Montagu van Beaulieu. Het automuseum is gelegen naast het kasteel van Lord Montagu, op het 7.000 acre grote landgoed van de familie. Op dit terrein kregen wij een speciale behandeling en zo kwamen we er met meer dan twintig Jaguar XJ40's bij elkaar.

We combineerden dit met een vakantie in het New Forest, waarbij we ook de steden Salisbury en Winchester bezochten, met hun kathedralen natuurlijk.

Verslag van de XJ40.com-bijeenkomst in Beaulieu (alleen Engels)

Met vriendelijke groeten,
Rens Swart