Fascinatie is de sleutel tot kwaliteit

De Daimler en Jaguar XJ40 English text Nederlandse tekst

August 2018

Inleiding

DD6 dwars op het polderpad

Mijn Daimler Double Six in de Haarlemmermeerpolder. Foto © Rens Swart

Op een vorige pagina beschreef ik de wagens die ik mooi vond tijdens de lange periode dat ik geen auto bezat. De Rover SD1 of 3500 Vanden Plas was mijn favoriet en het werd mijn (onze) eerste auto. Je zou verwachten dat ook Jaguar een van mijn favoriete merken was, maar dat was het niet. Maar uiteindelijk was de tweede wagen die ik kocht een Jaguar, het topmodel Daimler Double Six. Meer XJ40's (zoals het model bekend staat) zouden volgen.

Op deze pagina beschrijf ik waarom de Jaguar XJ40 mijn favoriete model werd. Het zal geen verbazing wekken, en in een treffende gelijkenis met mijn favoriete architectuur en kunst, is het het Jaguar model dat het minst geliefd is (was??) door autoliefhebbers en zelfs Jaguar enthousiatelingen.

Ik zal met je delen hoe ik het model selecteerde dat mijn eerste Jaguar zou worden en hoe ik poogde zo'n auto te vinden en mijn Daimler Double Six uiteindelijk kocht in en importeerde uit Zwitserland. Het is altijd een leuk feestje om een mogelijk interessante Jaguar te bezoeken en nauwgezet te inspecteren, onderwijl ettelijke foto's makend. Ik zal de lijst met aandachtspunten delen waarop je moet letten als je een Jaguar XJ40 inspecteert en selecteert en ik zal een aantal van de werkzaamheden beschrijven die ik aan mijn Jaguars gedaan heb. Uiteindelijk kocht ik tussen 2008 en 2014 zes Jaguars, dus, ondanks dat sommige daarvan niet werden gekocht omdat ze er zo geweldig uitzagen maar als goedkoop onderdelenmagazijn op wielen, is er meer dan voldoende om op deze website te beschrijven.

Er is een forum met zeer vriendelijke experts en liefhebbers dat je zeker niet mag missen: xj40.com, en ik zal een aantal bijeenkomsten die door mijn forumvrienden werden georganiseerd beschrijven en overvloedig illustreren.

Verder verzamel ik onderdelen en brochures, dus waarom zou ik die niet documenteren in de vorm van een webpresentatie? Op die manier kan ik met anderen delen wat mij fascineert en dat is in mijn visie de meeste inspirerende manier om over dingen te lezen, te leren en ervan te genieten.

Verhuizing van Swartvast naar website Rens Swart …

We zitten in het proces om de autoliefhebberpagina's te verhuizen van de webserver van mijn bedrijf Swartvast naar dit persoonlijke domein en server. Die pagina's had ik daar destijds opgenomen omdat ik vind dat het goed is om de kerel met wie je professioneel samenwerkt te leren kennen. Omdat echter het aantal pagina's nogal opliep en de zaak enigszins uit balans raakte, besloot ik ze te verhuizen naar mijn persoonlijke webdomein. Uiteindelijk moet er op de Swartvast-server slechts één overzichtspagina van mijn ettelijke interessegebieden overblijven.

Deze verhuizing is nogal een hoop werk en soms ligt de zaak een paar maandjes stil. Het is ook zoveel werk omdat ik mijn website lekker ouderwets helemaal met de hand schrijf in html, css en een beetje php voor het menu (en dat is natuurlijk bewust!) en ik het onderwijl aanpas aan mijn groeiende en veranderende inzicht. Dus je zult wat geduld moeten oefenen.

Ik hou van koekjes – cookies! Maar niet op een website, tenzij nodig voor het effectief en efficiënt functioneren. Ik gebruik geen cookies, ik eet ze op.

Oeps, we dwalen af smiley

> Volgende pagina:   Welke Jaguar?

Met vriendelijke groeten,
Rens Swart